Skispor i høyfjellet

Hvorfor er ditt medlemskap viktig?

Gjennom hele vinteren våkner vi til ferske skispor, og det kjøres til og med oppfriskning på ettermiddagen de dagene det snør mye. Dette sammen med merking og vedlikehold av stier og løyper er en del av den daglige driften for løypelaget. Samtidig satses det på nye prosjekter. I sommer ble det åpnet en fire km lang flytsti for sykkel, og det er flere andre prosjekter på gang. Til tross for at det er midler tilgjengelig til nye prosjekter er ditt medlemskap helt avgjørende for at det skal kunne tråkkes løyper. Hvordan kan det ha seg at det realiseres nye prosjekter samtidig som løypelaget har dårlig råd og trenger deg som medlem? 

Drift vs. vedlikehold

Geilo Sti- og Løypelag bruker årlig fire millioner på å tråkke langrennsløyper på Geilo. Sti- og løypelaget mottar på lik linje med alle de andre løypelagene i kommunen et tilskudd fra Hol kommune for løypetråkking, og har en avtale med Geilo Idrettslag om tråkking av deres løyper i lysløypa. Dette gir til sammen en inntekt på ca. tre millioner, men når løypetråkkinga koster fire millioner, ja da mangler det fortsatt den ene siste millionen. Og der kommer ditt medlemskap inn i bildet. 

Stiftelsesmidler

Flytstien som ble bygget i sommer er blant annet finansiert av midler fra Sparebankstiftelsen Hallingdal. De tre nye sykkelstiene som er under bygging på Geilo nå finansieres av midler fra Sparebankstiftelsen Hallingdal, Sparebankstiftelsen DNB og Vestlia Resort. Som et lag har Geilo Sti- og Løypelag mulighet til å søke sparebank- og andre stiftelser om midler til spennende prosjekter, men midlene øremerkes til prosjektet som det er søkt om. Stiftelsesmidler kan derfor ikke brukes til løypetråkking eller annen drift. Det trenges fortsatt den ene millionen for å komme i mål med løypetråkking. 

Utbyggeravtaler gir inntekter

En annen viktig inntektskilde for sti- og løypelaget er utbyggermidler, men disse skal brukes til investeringer i løypenettet. Utbyggeravtaler ble vedtatt i forbindelse med kommunedelplan for Geilo i 2010, og er en avtale om bidrag basert på 1 % av omsetningverdien på fritidsbolig. Dessverre er ikke alle fritidsprosjekt omhandlet av denne avtalen, men løypelaget bidrar midler fra små og store utbyggere gjennom året. Løypelaget har også god dialog med flere av utbyggerne som ikke er regulert av utbyggeravtaler, og har lykkes å få noen til å inngå frivilige utbyggeravtaler. Utbyggeravtaler og midler fra stiftelser er viktig inntekskilde for å kunne finansiere nye spennende prosjekter i sti- og løypenettet. Men med nye prosjekter følger det også vedlikehold, som også må dekkes av driftsmidler. Løypelaget trenger faktisk betydelig mer enn den ene millionen for å komme helt i mål med et godt sti-, sykkel-, og vandrenett på Geilo. 

Derfor trenger vi deg som medlem.

Ditt medlemskap teller! Bli enkelt medlem ved å trykke her