Stisykling mot Urundberget med Hallingskarvet i bakgrunnen

Sykkeldestinasjonen Geilo

 

På Geilo finner du alt fra familievennlig sykkelvei rundt Ustedalsfjorden til utfordrende downhillsykling hos SkiGeilo. I området rundt Vestlia Resort, Ustedalsfjorden og Geilohallen finner du pumptrack og små morsomme stier. For de som ønsker høyfjell og lengre sykkeltur er Rallarvegen kun en kort sykkel- eller biltur unna. 

Hallingdal har som mål å bli landets ledende region på terrengsykling. Hallingdal skal ha terrengsyklister i alle aldre, ferdighetsnivå, og avkroker av dalen. Den besten måten å oppnå dette på er ved å gjøre dagens sykkeltilbud enda mer omfattende og attraktivt. Geilo Sti- og Løypelag samarbeider med Tråkk´n Roll Hallingdal om sykkelutvikling på Geilo. 
 

 

Heisbasert kjøring 

I Geilo Bike Park sørger SkiGeilo for gode sykkelopplevelser for alle. Du tar stolheisen til toppen, og finner varierte sykkelløyper ned igjen. 

Geilo Bike Park

 

Stisykling

Geilo byr på flotte muligheter for stisykling. 

Sjekk ut sykkelsti-nettverket på Trailguide.net.

Samtidig er det viktig å huske at det å ha flotte stier å sykle på ikke er en rettighet, men et privilegium!  NOTS (Norsk Organisasjon for terrengsykling) ønsker at du tenker over hvordan du kan ta vare på stiene du ferdes langs, slik at stiene kan være til glede for alle, år etter år. Husk også at du deler stiene med ikke-syklister. NOTS å oppfordrer deg til å tenke etter hva du kan gjøre for at de du møter på din vei skal oppleve terrengsykling som et positivt innslag i friluftslivet. NOTS har utarbeidet retningslinjer for stivett på Nots.no.

 

Pumptrack 

I området rundt Vestlia Resort og Ustedalsfjorden Rundt finner du spennende elementer for hele familien. Her kan alle, fra toåringen på sparkesykkel til bestemor på sykkel, få utfordre seg. 

 

Videre planer 

Geilo har som de andre destinasjonene i Hallingdal utviklet en masterplan for å sikre langsiktig forankring, og bygge opp om målsetttinger ift. stedsutvikling, reiseliv og folkehelse. Masterplanen for Geilo ble utviklet i 2016. 

Her kommer det mer informasjon.