Sykkelsti på Geilo

Tre nye sykkelstier på Geilo

Byggesøknad er innvilget, og vi er i gang med bygging av tre nye sykkelstier på Geilo. De nye stiene vil komplettere de eksisterende stiene Skurfen og Fossekallen, samt Røyskatten, pumptrack og hopplinjer. Mer moro for både store og små!

En blå, to rød

Kartet nederst viser hvor de nye stiene skal bygges. Den blå stien blir ca. 1 km, og går fra Skurfen tilbake til golfbanen og inngang til Fossekallen. De to røde stiene blir 500m og 300 m, og ønskes nok spesielt velkommen av de mer viderekomne syklistene. Det har de siste årene vært bygget mest familievennlige stier på Geilo, mens disse to røde stiene vil gi entusiastene mer å bryne seg på. 

Rød og blå sti- hva betyr det?

Det er lett å gå seg vill i fargekodene, så vi anbefaler filmen som Hallingdal Rides har laget. Her får du enkelt forklart forskjell på grønn, blå, rød og svart sti. Se filmen her 

Hvem bygger stiene? 

Det er Stiftelsen Geilo Sti- og Løypelag som bygger stiene, og vi har engasjert Stiteknikk til arbeidet. Stiteknikk har bygget de andre stiene i området, samt den nye flytstien Flow Motion som åpnet i sommer. Stiteknikk vil under byggeperioden ha flere stibyggere i aksjon, og det vil være noe trafikk i området i forbindelse med masseleveringer og selve byggingen. Stiene blir fortere ferdig om stibyggerne får nødvendig arbeidsro, så vi ber om at ingen beveger seg inn i anleggsområdet. 

Når åpner stiene?

Vi er selvfølgelig utålmodige som dere, og ønsker at stiene åpner så raskt som mulig. Men stibyggerne skal få nødvendig arbeidsro for best mulig resultat. Vi håper å kunne åpne en av stiene til høstferien, men tørr ikke love noe ennå. Det som er sikkert er at når snøen smelter neste vår, så står tre nye sykkelstier klare i Vestlia. Tre nye stier som komplimenterer tre eksisterende stier, hopplinjer, pumptrack og heisbasert sykling. For en sykkelsommer det vil bli, også neste år! Vi gleder oss allerede. 

Byggeteknikk

Stiene bygges etter samme prinsipper som er gjort med Skurfen, Fossekallen og Røyskatten, og gir bærekraftige stier med god drenering og en slitesterk overflate som krever lite vedlikehold. Stiene kan sykles i all slags vær. 

Tusen takk

Det er alltid mye arbeid i forkant av store prosjekt som dette, og det er mange som fortjener en stor takk. Denne gangen ønsker vi å takke grunneier for fantastisk samarbeid, samt Vestlia Resort, Sparebankstiftelsen DNB og Sparebankstiftelsen Hallingdal for finansiering av prosjektet. 

Og forresten, de nye stiene trenger navn, så det er bare å komme med forslag. 

Kart nye stier